10 augustus 2008

Erwin Neve

E-mail


Erwin Neve (1958) genoot zijn muziekopleiding aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, waar hij orgel studeerde bij Maurice Pirenne. Hij volgde tevens pianolessen bij Gré Audenaert. Hij behaalde zijn diploma’s voor docerend en uitvoerend musicus, respectievelijk in 1982 en 1984.

Van 1982 tot mei 2004 was hij vaste organist in de r.-k. kerk te Oostburg. Sinds mei 2004 is hij organist aan de r.-k. kerk Sint-Antonius Abt te Heist-aan-Zee en sinds 2006 ook in de Sint Vincentius kerk te Ramskapelle.


Erwin Neve heeft diverse concerten gegeven in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Luxemburg. Gedurende tien jaar was hij lid van het Europees Filharmonisch Koor en Orkest te Brussel onder leiding van Jean-Jacques Jakus, waarbij hij zowel als koorlid als organist/continuobegeleider actief was.


Sinds 2003 verleent hij zijn medewerking aan de organisatie van het jaarlijks Zeeuws-Vlaams Orgel-festival. Hij is medeoprichter en adviseur van de Stichting Historische Kerkorgels in Zeeuws-Vlaanderen.

Geen opmerkingen: